Sticky toffee pudding, Johan Sörbergs recept

Sticky toffee pudding, Johan Sörbergs recept
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Sticky toffee pudding, Johan Sörbergs recept

14 ingredienser

Gör en riktig engelsk klassiker - sticky toffee pudding.

Ingredienser

  • 225 g mjuka dadlar, urkärnade
  • 175 g vatten, kokande
  • 180 g vetemjöl
  • 6 g bakpulver
  • 6 g bikarbonat
  • 2 ägg
  • 150 g ljust muscovadosocker
  • 90 g smör, mjukt
  • 50 g sirap
  • 100 g mjölk

Kolasås

  • 180 g ljust muscovadosocker
  • 50 g smör
  • 230 g vispgrädde
  • 30 g muscovadosirap

Gör så här

  1. Blötlägg dadlarna i varma vattnet, låt stå i under tiden resten blandas.
  2. Blanda de torra ingredienserna.
  3. Vispa smör och socker, blanda sedan i äggen. Tillsätt mjölk och de torra ingredienserna om vartannat.
  4. Mixa dadlarna slätt och tillsätt sen även dom till smeten.
  5. Smöra och mjöla formar och fyll till 2/3. Grädda i 25-30 min, 180 grader.

Kolasås

  1. Blanda socker, smör, sirap och hälften av grädden i en kastrull. Koka upp och låt koka 2-4 minuter, beroende på vilken färg du vill ha.
  2. Ta bort kolasåsen från värmen och tillsätt resterande grädde.
  3. Servera puddingen tillsammans med kolasåsen.