Sticky toffee pudding, Johan Sörbergs recept

17 röster

Gör en riktig engelsk klassiker - sticky toffee pudding.

Visa mer

Du behöver

  • 225 g mjuka dadlar, urkärnade
  • 175 g vatten, kokande
  • 180 g vetemjöl
  • 6 g bakpulver
  • 6 g bikarbonat
  • 2 ägg
  • 150 g ljust muscovadosocker
  • 90 g smör, mjukt
  • 50 g sirap
  • 100 g mjölk

Kolasås

  • 180 g ljust muscovadosocker
  • 50 g smör
  • 230 g vispgrädde
  • 30 g muscovadosirap

Gör så här

  1. Blötlägg dadlarna i varma vattnet, låt stå i under tiden resten blandas. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Vispa smör och socker, blanda sedan i äggen. Tillsätt mjölk och de torra ingredienserna om vartannat.
  3. Mixa dadlarna slätt och tillsätt sen även dom till smeten. Smöra och mjöla formar och fyll till 2/3. Grädda i 25-30 min, 180 grader.
  4. Kolasås
    Blanda socker, smör, sirap och hälften av grädden i en kastrull. Koka upp och låt koka 2-4 minuter, beroende på vilken färg du vill ha.
  5. Ta bort kolasåsen från värmen och tillsätt resterande grädde.
  6. Servera puddingen tillsammans med kolasåsen.
24 oktober 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept