Sticky toffee pudding, Johan Sörbergs recept

Sticky toffee pudding, Johan Sörbergs recept
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Sticky toffee pudding, Johan Sörbergs recept

18

6 steg att laga

14 ingredienser

Gör en riktig engelsk klassiker - sticky toffee pudding.

Ingredienser

  • 225 g mjuka dadlar, urkärnade
  • 175 g vatten, kokande
  • 180 g vetemjöl
  • 6 g bakpulver
  • 6 g bikarbonat
  • 2 ägg
  • 150 g ljust muscovadosocker
  • 90 g smör, mjukt
  • 50 g sirap
  • 100 g mjölk

Kolasås

  • 180 g ljust muscovadosocker
  • 50 g smör
  • 230 g vispgrädde
  • 30 g muscovadosirap

Gör så här

  1. Blötlägg dadlarna i varma vattnet, låt stå i under tiden resten blandas. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Vispa smör och socker, blanda sedan i äggen. Tillsätt mjölk och de torra ingredienserna om vartannat.
  3. Mixa dadlarna slätt och tillsätt sen även dom till smeten. Smöra och mjöla formar och fyll till 2/3. Grädda i 25-30 min, 180 grader.
  4. Kolasås
    Blanda socker, smör, sirap och hälften av grädden i en kastrull. Koka upp och låt koka 2-4 minuter, beroende på vilken färg du vill ha.
  5. Ta bort kolasåsen från värmen och tillsätt resterande grädde.
  6. Servera puddingen tillsammans med kolasåsen.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer