Snabb fisksoppa

25 min
Snabb fisksoppa
Foto: Pepe Nilsson

Recept på snabb fisksoppa från Sten Sture Skaldemans LCHF-kokboken.

Läs mer om boken

LCHF - kokboken


5 mars 2012
25 min

Du behöver

  • Blandade fiskfiléer, ca 3 hg per person
  • Ett par lökar, gärna rödlök eller purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • Några tomater
  • Några rotfrukter som smaksättare (ej som mat!)
  • Fiskbuljong och/eller vitt vin
  • Vitlöksklyftor efter smak
  • Fett att bryna grönsakerna i
  • Salt
  • peppar
  • Bladkryddor efter smak, t.ex. lagerblad, timjan, fänkål och persilja
  • citron

Gör så här

  1. Grovhacka lök och grönsaker, fräs hacket snabbt och lägg över det i en gryta.
  2. Späd med fiskbuljong, vatten och vin.
  3. Låt småkoka en stund och smaka av med de kryddor du känner för.
  4. Salt, peppar, citron och sambal oelek är basen för mig.
  5. När det börjar bli dags att äta lägger du i den tärnade fisken.
  6. Låt koka upp och stäng av värmen.
  7. Tärnad fisk kokar klart medan du bär in grytan till bordet.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept