Stekt tofu med grönsaker och kall örtagårdssås

Stekt tofu med grönsaker och kall örtagårdssås
Foto: TV4

Fast tofu kan du steka ungefär som halloumi. Servera grönsaker frästa i olivolja till samt en kall örtagårdssås.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 600 g fast tofu
  • 8 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 100 g sockerärter
  • 1 rödlök

Örtagårdssås:

  • 4 dl gräddfil
  • 0,5 msk finskuren gräslök
  • 0,5 msk hackad persilja
  • 0,5 tsk hackad basilika
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar
  • smör och olivolja att steka i

Gör så här

  1. Örtagårdssås: Skär gräslöken fint och hacka basilika och persilja. Rör ner örtkryddorna i gräddfilen och krydda med citronsaft, salt och peppar. Ställ såsen kallt till servering.
  2. Skala och tärna potatisen och låt tärningarna ligga i kallt vatten en stund. Skala och skiva morötterna, strimla paprikan och skala och klyfta löken.
  3. Stek potatisen i smör och koka morötter och sockerärter hastigt. Fräs löken i olivolja. Lägg i morötter och sockerärter och låt dem och paprikan fräsa med en stund. Blanda ihop grönsakerna med potatisen. Skiva och stek tofun och servera till.
Kommentera receptet

Fler goda recept