Stekt rödspätta “Belle Meunière”

5 röster
4
Stekt rödspätta “Belle Meunière”
Foto: TV4

I originalreceptet används hela rödspättor, men du kan naturligtvis även använda filéer. Servera med kokt potatis.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 flådda, hela rödspättor
  • salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g smör

Till servering:

  • 2 tomater
  • 1 citron
  • 100 g färska champinjoner
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krydda fisken med salt, vänd den i vetemjöl och bryn den sakta med den skinnfria sidan nedåt. Vänd och bryn andra sidan. Lägg upp fisken i en smord, ugnssäker form.
  2. Skiva tomaterna i 6 skivor vardera. Skala citronen med kniv och skiva upp den. Stek champinjonerna i smör och krydda med salt och peppar. Fördela tomat, citron och champinjoner på fiskarna.
  3. Ugnsbaka fisken i ca 4 minuter. Värm under tiden en stekpanna och bryn 50 g smör så att det skummar. Strö persiljan över den färdiga fisken och häll till sist över det skummande, brynta smöret.
26 januari 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept