Ta en smakresa till Norrland och bjud på stekt röding med en krämig sås smaksatt med messmör och en fräsch fänkålssallad till. En elegant, lättlagad och lyxigt god söndagsmiddag!
Se Stefan Ekengren laga receptet
Ingredienser
4 rödingfiléer (à 120 g, putsade och urbenade)
2 bananschalottenlökar, fint skivade
20 g smör
4 dl vispgrädde
2 msk messmör
1 kruka färsk dill, hackad
salt
Citrondressad fänkål
2 fänkål
2 msk olivolja
1 citron, finrivet skal + pressad saft
65 g spenat
salt
Till servering
800 g potatis
Gör så här
Koka potatisen mjuk.
Fräs löken i smöret några minuter. Häll i grädde och messmör. Koka ihop och håll varmt.
Skiva fänkålen fint på mandolin. Lägg i en skål och krama in olivolja, citronskal, citronjuice och salt i fänkålen. Avsluta med att vända ner spenat i salladen.
Stek fiskfiléerna någon minut i smör i en stekpanna med skinnsidan nedåt. Vänd och slå i den varma gräddblandningen. Låt sjuda någon minut.
Strö över dillen och servera ur pannan med kokt potatis och fänkålssallad.