Ta en smakresa till Norrland och bjud på stekt röding med en krämig sås smaksatt med messmör och en fräsch fänkålssallad till. En elegant, lättlagad och lyxigt god söndagsmiddag!
Ingredienser
4 rödingfiléer (à 120 g, putsade och urbenade)
2 bananschalottenlökar, fint skivade
20 g smör
4 dl vispgrädde
2 msk messmör
1 kruka färsk dill, hackad
salt
Citrondressad fänkål
2 fänkål
2 msk olivolja
1 citron, finrivet skal + pressad saft
65 g spenat
salt
Till servering
800 g potatis
Gör så här
Koka potatisen mjuk.
Fräs löken i smöret några minuter. Häll i grädde och messmör. Koka ihop och håll varmt.
Skiva fänkålen fint på mandolin. Lägg i en skål och krama in olivolja, citronskal, citronjuice och salt i fänkålen. Avsluta med att vända ner spenat i salladen.
Stek fiskfiléerna någon minut i smör i en stekpanna med skinnsidan nedåt. Vänd och slå i den varma gräddblandningen. Låt sjuda någon minut.
Strö över dillen och servera ur pannan med kokt potatis och fänkålssallad.