Stekt röding med citrondressad fänkålssallad

NYHET
Stekt röding med citrondressad fänkålssallad
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Stekt röding med citrondressad fänkålssallad

13 ingredienser

Ta en smakresa till Norrland och bjud på stekt röding med en krämig sås smaksatt med messmör och en fräsch fänkålssallad till. En elegant, lättlagad och lyxigt god söndagsmiddag!

Ingredienser

  • 4 rödingfiléer (à 120 g, putsade och urbenade)
  • 2 bananschalottenlökar, fint skivade
  • 20 g smör
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk messmör
  • 1 kruka färsk dill, hackad
  • salt

Citrondressad fänkål

  • 2 fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, finrivet skal + pressad saft
  • 65 g spenat
  • salt

Till servering

  • 800 g potatis

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk.
  2. Fräs löken i smöret några minuter. Häll i grädde och messmör. Koka ihop och håll varmt.
  3. Skiva fänkålen fint på mandolin. Lägg i en skål och krama in olivolja, citronskal, citronjuice och salt i fänkålen. Avsluta med att vända ner spenat i salladen.
  4. Stek fiskfiléerna någon minut i smör i en stekpanna med skinnsidan nedåt. Vänd och slå i den varma gräddblandningen. Låt sjuda någon minut.
  5. Strö över dillen och servera ur pannan med kokt potatis och fänkålssallad.