15 timutpepparkorn (funkar med vanlig svartpeppar)
3 dl vitt vin
4 dl oxfond
majsstärkelse
vinäger
salt
Gör så här
Stekt biff
Snitta svålen om den är tjock och salta.
Stek sedan köttet på hög värme så att det får en fin färg. Börja med matolja i pannan och tillsätt en klick smör efter en stund när köttet börjar få färg. Ös smör över köttbiten tills den fått fin färg.
Tillsätt örterna samt vitlöksklyftorna och baka i ugnen på 120 grader till en kärntemperatur på 50 grader.
Låt köttet vila och krydda sedan med svartpeppar.
Primörer
Koka potatisen med smör, vitlök, örter och salt tills de är mjuka.
Skär tomaterna i mindre bitar och strö över salt, peppar, vinäger och kallpressad rapsolja. Låt marinera fram till servering (minst 20 minuter).
Precis innan servering sotar du kajplökarna i en panna på hög värme. Sänk temperaturen när de fått mycket färg och tillsätt smör och salt.
Sås
Svetta lök, vitlök, örter och kryddor i en kastrull.
Tillsätt vitt vin och koka ner till hälften.
Häll i fonden och kokan ner ytterligare.
Red av såsen med majsstärkelse och smaka upp med vinäger och salt. Sila slutligen av såsen.