Stekt lamm med linssallad och vispad fetaost

Stekt lamm med linssallad och vispad fetaost
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Stekt lamm med linssallad och vispad fetaost

13 ingredienser

20 m

Här har vi en riktig vardagsfavorit som du enkelt kan göra vegetarisk genom att byta lammet mot rostade klyftor av butternutpumpa. Varje portion innehåller 356 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 3.

Ingredienser

portioner
  • 400 g lammfärs
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 msk harissa
  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 2 tsk olivolja
  • 100 g grönkål, skivad
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 500 g puylinser, kokta
  • citronsaft, pressad
  • 150 g fetaost, smulad
  • 150 g grekisk yoghurt (med låg fetthalt)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda lammfärsen med spiskummin, 2 tsk av harissa och persiljan i en skål. Krydda väl och forma till 12 små biffar.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek biffarna i 2–3 minuter på varje sida tills de är gyllene och genomstekta.
  3. Massera under tiden grönkålen med hälften av olivoljan för att mjuka upp den. Krydda med salt och peppar och häll upp i en skål.
  4. Värm linserna enligt anvisningarna på förpackningen och lägg i grönkålen tillsammans med resten av oljan och en skvätt citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vispa ihop fetaost och yoghurt med en gaffel (eller visp) tills det blir krämigt. Tillsätt resten av harissan och smaka av med rikligt med svartpeppar.
  6. Servera lammbiffarna med linserna och en klick av den vispade fetaosten.