Det här är en rätt som kräver lite pyssel. Den som vill göra den extra elegant lägger till några skivor tryfel eller droppar över lite tryffelolja. Severa som förrätt eller supé.
Picka brässen med nål där blod samlats. Skölj under rinnande kallt vatten 1 tim eller tills vattnet är klart. Brässera den sedan under lock i hönsbuljongen i ca 10 minuter. Ta upp brässen och håll den varm. Spara buljongen till såsen.
Sätt ugnen på 225°. Vispa upp ägget. Lägg smördegsarket på bakplåspapper på en plåt. Skär ut 4 rektanglar. Pensla med ägg och baka i ugnen i 15 minuter eller tills smördegen fått fin färg. Låt svalna på galler. Smält smöret till såsen, ta av från värmen och rör ner mjölet. Sätt tillbaka på plattan, slå på hönsbuljongen, vinet och grädden och låt koka ihop. Tillsätt senapen och krydda såsen med peppar och salt.
Ansa svampen och skär den i skivor. Lägg den i kall panna och hetta upp. Låt svampen svettas i måttlig värme tills vätskan kokat bort. Öka värmen och lägg i smöret. Fräs svampen och krydda den med salt och peppar. Fördela svampen på fyra tallrikar, lägg brässen ovanpå och ringla över såsen. Toppa med smördegsbitarna och dekorera med persilja och gräslök.