Ljummen bulgur- och bönsallad med halloumi

Ljummen bulgur- och bönsallad med halloumi NY2024
Foto: Köket.se

Ljummen bulgur- och bönsallad med halloumi

Från: Köket

12 ingredienser

20 m

En snabblagad rätt där bulgur- och bönsalladen är basen. Variera vad du serverar till, byt t ex ut halloumi mot kycklingfilé eller lax. 

Tips! Avokado passar också väldigt bra i salladen.

Ingredienser

portioner
  • 200 g halloumiost
  • olja, till stekning

Bulgur- och bönsallad

  • 2 dl bulgur
  • 400 g färdigkokta svarta bönor [1 förp]
  • 150 g sockerärtor
  • 250 g körsbärstomater
  • ca 70 g rucolasallad

dressing

  • 2 msk olivolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  2. Skölj bönor och låt rinna av. Halvera sockerärter och tomater.
  3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Salta och peppra. Blanda ihop bulgur, bönor, sockerärter, tomater, ruccola och dressing.
  4. Skiva halloumi och stek gyllene i olja. Servera till bulgursalladen.