Stekt halloumi med ljummen bulgur- och bönsallad

Foto: ViktVäktarna
Stekt halloumi med ljummen bulgur- och bönsallad
12 ingredienser
20 m
En snabblagad rätt där bulgur- och bönsalladen är basen. Variera vad du serverar till, byt t ex ut halloumi mot kycklingfilé eller lax.
Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.
Tips! Avokado passar också väldigt bra i salladen.
Ingredienser
- 200 g halloumiost
- 1 tsk flytande margarin
Bulgur- och bönsallad
- 2 dl bulgur
- 400 g färdigkokta svarta bönor [1 förp]
- 150 g sockerärtor
- 250 g körsbärstomater
- ca 70 g rucolasallad
dressing
- 1 limefrukt
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk rapsolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
- Skölj bönor och låt rinna av. Halvera sockerärter och tomater.
- Blanda ihop pressad lime med sambal oelek och olja. Salta och peppra. Blanda ihop bulgur, bönor, sockerärter, tomater, ruccola och dressing.
- Skiva halloumi och stek gyllene i margarin. Servera till bulgursalladen.
TIPS!