I samarbete med WW ViktVäktarna

Stekt halloumi med ljummen bulgur- och bönsallad

19 röster
20 m
4

En snabblagad rätt där bulgur- och bönsalladen är basen. Variera vad du serverar till, byt t ex ut halloumi mot kycklingfilé eller lax. 

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Avokado passar också väldigt bra i salladen.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g halloumiosy
  • 1 tsk flytande margarin

Bulgur- och bönsallad

  • 2 dl bulgur
  • 400 g förkokta svarta bönor [1 förp]
  • 150 g sockerärtor
  • 250 g körsbärstomater
  • ca 70 g rucolasallad

dressing

  • 1 lime
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  2. Skölj bönor och låt rinna av. Halvera sockerärter och tomater.
  3. Blanda ihop pressad lime med sambal oelek och olja. Salta och peppra. Blanda ihop bulgur, bönor, sockerärter, tomater, ruccola och dressing.
  4. Skiva halloumi och stek gyllene i margarin. Servera till bulgursalladen.
Tips!
Viktväktarna Böntacos med pico de gallo och rostad chilimajs

Fler tips från WW ViktVäktarna

Laddar fler recept...