Stekt halloumi med ljummen bulgur- och bönsallad

ViktVäktarna Stekt halloumi med ljummen bulgur- och bönsallad
Foto: ViktVäktarna

Stekt halloumi med ljummen bulgur- och bönsallad

12 ingredienser

20 m

ww viktväktarna

En snabblagad rätt där bulgur- och bönsalladen är basen. Variera vad du serverar till, byt t ex ut halloumi mot kycklingfilé eller lax. 

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

Tips! Avokado passar också väldigt bra i salladen.

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner
  • 200 g halloumiost
  • 1 tsk flytande margarin

Bulgur- och bönsallad

  • 2 dl bulgur
  • 400 g färdigkokta svarta bönor [1 förp]
  • 150 g sockerärtor
  • 250 g körsbärstomater
  • ca 70 g rucolasallad

dressing

  • 1 limefrukt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  2. Skölj bönor och låt rinna av. Halvera sockerärter och tomater.
  3. Blanda ihop pressad lime med sambal oelek och olja. Salta och peppra. Blanda ihop bulgur, bönor, sockerärter, tomater, ruccola och dressing.
  4. Skiva halloumi och stek gyllene i margarin. Servera till bulgursalladen.
TIPS!