Stekt fläskkarré med potatisklyftor, senap och krämig savojkål

koket.se
Stekt fläskkarré med potatisklyftor, senap och krämig savojkål
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Stekt fläskkarré med potatisklyftor, senap och krämig savojkål

24 ingredienser

40 m

Rosmarinstekta skivor av fläskkarré serveras med potatisklyftor, krämig savojkål, en rejäl klick dijonsenap och äpple.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

klyftpotatis

  • 900 g mandelpotatis
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • olja
  • 2 rejäla kvistar rosmarin
  • salt
  • peppar

Savojkål

  • 0,25 savoykål
  • smör
  • olja
  • 0,5 tsk hel kummin
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 tsk honung

Fläskkarré

  • 700 g fläskkarré benfri, i skivor
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 rejäl kvist rosmarin

Servering

  • rejält med dijonsenap
  • 1 krispigt äpple, fintärnnat
  • några nypor persilja, finhackad
  • 2 msk hasselnötter, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg potatisar och klyftad rödlök i en ugnsform. Ringla över olja, lägg i 2 av rosmarinkvistarna, salta och peppra. Baka i ugnen i 30 minuter.
  3. Strimla savojkål och stek mjuk i smör tillsammans med kummin. Häll över vinäger och låt steka i en minut till. Tillsätt crème fraiche och honung och låt koka ihop.
  4. Salta och peppra karrén och stek hastigt i stekpannan i smör och olja tillsammans med vitlöksklyftor och en rosmarinkvist. Köttet behöver stekas ca 2-3 minuter per sida.
  5. Servera köttet med dess sky, krämig kål, dijonsenap och rostad potatis. Strö över äppeltärningar, hasselnötter och persilja. Servera genast!