Stekt fläskkarré med potatisklyftor, senap och krämig savojkål

40 m
4
Spela video Stekt fläskkarré med potatisklyftor, senap och krämig savojkål
Foto: TV4

Rosmarinstekta skivor av fläskkarré serveras med potatisklyftor, krämig savojkål, en rejäl klick dijonsenap och äpple. 

19 november 2016
40 m
4

Du behöver

Klyftpotatis

  • 900 g mandelpotatis
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • olja
  • 2 rejäla kvistar rosmarin
  • salt och peppar

Savojkål

  • 0,25 savojkål
  • smör och olja, att steka i
  • 0,5 tsk hel kummin
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk honung

Fläskkarré

  • 700 g benfri fläskarré i skivor
  • salt och peppar
  • smör och olja, till stekning
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 rejäl kvist rosmarin

Servering

  • rejält med dijonsenap
  • 1 krispigt äpple, fintärnnat
  • några nypor persilja, finhackad
  • 2 msk hasselnötter, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg potatisar och klyftad rödlök i en ugnsform. Ringla över olja, lägg i 2 av rosmarinkvistarna, salta och peppra. Baka i ugnen i 30 minuter.
  3. Strimla savojkål och stek mjuk i smör tillsammans med kummin. Häll över vinäger och låt steka i en minut till. Tillsätt crème fraiche och honung och låt koka ihop.
  4. Salta och peppra karrén och stek hastigt i stekpannan i smör och olja tillsammans med vitlöksklyftor och en rosmarinkvist. Köttet behöver stekas ca 2-3 minuter per sida.
  5. Servera köttet med dess sky, krämig kål, dijonsenap och rostad potatis. Strö över äppeltärningar, hasselnötter och persilja. Servera genast!
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept