Stekt fläskkarré med potatisklyftor, senap och krämig savojkål
Stekt fläskkarré med potatisklyftor, senap och krämig savojkål
24 ingredienser
40 m
Rosmarinstekta skivor av fläskkarré serveras med potatisklyftor, krämig savojkål, en rejäl klick dijonsenap och äpple.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
klyftpotatis
- 900 g mandelpotatis
- 2 rödlökar, i klyftor
- olja
- 2 rejäla kvistar rosmarin
- salt
- peppar
Savojkål
- 0,25 savoykål
- smör
- olja
- 0,5 tsk hel kummin
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 2 dl crème fraîche
- 2 tsk honung
Fläskkarré
- 700 g fläskkarré benfri, i skivor
- salt
- peppar
- smör, till stekning
- olja, till stekning
- 3 klyftor vitlök
- 1 rejäl kvist rosmarin
Servering
- rejält med dijonsenap
- 1 krispigt äpple, fintärnnat
- några nypor persilja, finhackad
- 2 msk hasselnötter, hackade
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg potatisar och klyftad rödlök i en ugnsform. Ringla över olja, lägg i 2 av rosmarinkvistarna, salta och peppra. Baka i ugnen i 30 minuter.
- Strimla savojkål och stek mjuk i smör tillsammans med kummin. Häll över vinäger och låt steka i en minut till. Tillsätt crème fraiche och honung och låt koka ihop.
- Salta och peppra karrén och stek hastigt i stekpannan i smör och olja tillsammans med vitlöksklyftor och en rosmarinkvist. Köttet behöver stekas ca 2-3 minuter per sida.
- Servera köttet med dess sky, krämig kål, dijonsenap och rostad potatis. Strö över äppeltärningar, hasselnötter och persilja. Servera genast!