Stekt banan med wokade popcorn

Foto: Tv4
Stekt banan med wokade popcorn
13 ingredienser
20 m
Stekt banan med wokade popcorn och limeglass är en otippad kombo som snabbt gör succé!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Stekt banan
- 1,5 dl mandelmjöl
- 2 bananer, precis mogna och skalade och delade i fyra bitar
- 1 msk honung
- 1 krm malen kanel
- 0,5 dl smör
Popcorn
- 1 dl popcorn
- 1 msk ankfett
- 1 msk rapsolja
- 1 msk smör, klarnat
- 1 msk salt
Servering
- 300 g vaniljglass
- 1 limefrukt, zest och skivor
- 1 msk sirap
Gör så här
Stekt banan
- Häll upp mandelmjöl på en tallrik och täck bananbitarna.
- Stek bananen på medelhög värme tills den är gyllenbruna, ungefär 10 minuter.
- Värm en stekpanna på medelhög värme och häll i honung, kanel och smör.
- Lägg i bananerna och stek 5 minuter på varje sida.
- Lägg upp på tallriken.
Popcorn
- Sätt en wok på hög värme och häll i fyra popcornkärnor, ankfett, olja och klarnat smör. Sätt på ett lock.
- När alla fyra kärnorna har poppat är det varmt nog att lägga i resten av popcornen.
- Skaka popcornen medan de poppar i ungefär 2–3 minuter.
- Direkt när poppande avtar så ta av woken från värmen och strö salt över popcornen.
- Skaka en gång till och lägg upp.
Servering
- Lägg upp glass på tallriken och täck med limezest.
- Toppa bananen med sirap.