Stekpannecookies

Stekpannecookies
Foto: Ulrika Pousette

Stekpannecookies

1

2 steg att laga

10 ingredienser

20 m

”Kan man verkligen göra kakor i en stekpanna? Ja! De reser sig inte på samma sätt, men de blir härligt mjuka och smakar precis lika gott (eller bättre om man får tro min man).” /Erica Zontho

Ingredienser

portioner14 kakor
  • 0,5 dl tahinipasta (ljus)
  • 1 dl rapsolja
  • 1,25 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 60 ml mjölk (växtbaserad)
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,25 tsk salt
  • 150 g mörka chokladknappar
  • 3,5-4 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Rör samman allt utom choklad och mjöl i en stor skål och låt sockret lösa upp sig lite. Tillsätt sedan chokladknapparna och rör i mjölet lite i taget tills du har en fast deg. 
  2. Rulla små bollar och platta till. Stek kakorna på båda sidor i en torr panna på medelvärme tills de fått lite färg.