Stekpannecookies

1 röst
20 m
14 kakor
Stekpannecookies
Foto: Ulrika Pousette

”Kan man verkligen göra kakor i en stekpanna? Ja! De reser sig inte på samma sätt, men de blir härligt mjuka och smakar precis lika gott (eller bättre om man får tro min man).” /Erica Zontho

Tips! Hur mycket mjöl du behöver beror på om du använder lös eller fast tahini. Detta recept är gjord på ljus tahini som är mer flytande. Använder du fast kan du minska något på mjölet. 

20 m
14 kakor

Du behöver

  • 0,5 dl tahinipasta (ljus)
  • 1 dl rapsolja
  • 1,25 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 60 ml mjölk (växtbaserad)
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,25 tsk salt
  • 150 g mörka chokladknappar
  • 3,5-4 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Rör samman allt utom choklad och mjöl i en stor skål och låt sockret lösa upp sig lite. Tillsätt sedan chokladknapparna och rör i mjölet lite i taget tills du har en fast deg. 
  2. Rulla små bollar och platta till. Stek kakorna på båda sidor i en torr panna på medelvärme tills de fått lite färg.
3 juni 2020