Stefans kasslergratäng
Stefans kasslergratäng
15 ingredienser
40 min
En snabblagad god och krämig gratäng med kassler, tre sorters lök och klimatsmart kornris som passar alla dagar i veckan.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 500 g kassler
- 4 port kornris
- 0,5 purjolök
- 2 gula lökar
- 2 rödlökar
- 2 klyftor vitlök
- 3 msk vetemjöl
- 30 g smör
- 3 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1 citron, skalet, rivet
- 3 dl lagrad ost, riven
- 1 kruka färsk persilja, grovt skuren
- salt
- peppar
Gör så här
- Tillaga kornriset enligt anvisning på förpackningen.
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Ansa och strimla purjolöken fint. Skala, halvera och skär gul lök och röd lök i tunna skivor. Skala och riv vitlöken fint.
- Fräs all lök glansig i smöret i en stekpanna. Pudra på mjölet, vänd runt och låt fräsa kort.
- Häll på grädde och och mjölk. Låt koka ihop till en fin stuvning. Smaka av med salt och finrivet citronskal. Avsluta med att vända ner persiljan (spara gärna lite garnering).
- Skär kasslern i tunna skivor.
- Bottna en ugnssäker form med kornris, fortsätt med kassler och lökstuvning. Toppa med riven lagrad ost.
- Gratinera i ugnen ca 15 minuter.