Stefans kaiserschmarrn

POPULÄRT
Stefans kaiserschmarrn
Foto: TV4

Stefans kaiserschmarrn

Av: Stefan - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

50 m

Österrikiska pannkakor med russin. Serveras med grädde och sylt.

Dryck: Portvin

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 120 g vetemjöl
  • 3 ägg
  • 30 g strösocker
  • 1 krm salt
  • ca 2,5 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • 100 g russin

Servering

  • florsocker
  • grädde
  • sylt

Gör så här

  1. Dela äggen i vitor och gulor. Blanda mjöl, äggulor, socker och salt med angiven mängd mjölk till dess det blir till en trögflytande deg och låt den vila i 30 minuter.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda försiktigt ner skummet i degblandningen.
  3. Smält smöret i en panna, häll i degsmeten och häll i russin efter smak. Stek degen så att den blir gyllenbrun på undersidan, vänd, grädda färdig på låg värme. Riv ”pannkakan” i små bitar med hjälp av två gafflar och stek igen en kort stund.
  4. Strö över florsocker och servera ihop med sylt och grädde.