Stefans kaiserschmarrn

50 m
4
Stefans kaiserschmarrn
Foto: TV4

Österrikiska pannkakor med russin. Serveras med grädde och sylt.

Dryck: Portvin

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 juni 2016
50 m
4

Du behöver

  • 120 g mjöl
  • 3 ägg
  • 30 g socker
  • 1 krm salt
  • ca 2,5 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • 100 g russin

Servering

  • florsocker
  • grädde
  • sylt

Gör så här

  1. Dela äggen i vitor och gulor. Blanda mjöl, äggulor, socker och salt med angiven mängd mjölk till dess det blir till en trögflytande deg och låt den vila i 30 minuter.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda försiktigt ner skummet i degblandningen.
  3. Smält smöret i en panna, häll i degsmeten och häll i russin efter smak. Stek degen så att den blir gyllenbrun på undersidan, vänd, grädda färdig på låg värme. Riv ”pannkakan” i små bitar med hjälp av två gafflar och stek igen en kort stund.
  4. Strö över florsocker och servera ihop med sylt och grädde.
Kommentera receptet

Fler goda recept