Spaghetti Carbonara

1309 röster
30 min
4

Spaghetti Carbonara är en snabblagad pastaklassiker. Här är Stefano Catenaccis recept med sidfläsk, grädde, ägg och parmesan.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 360 g spaghetti
  • 4 hela ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g sidfläsk
  • 100 g riven parmesanost
  • salt
  • svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Börja med att skära sidfläsk i strimlor.
  2. Koka upp vatten med 10 g salt per liter och häll i pasta.
  3. Stek fläsket gyllenbrunt, knäck äggen, blanda med vispgrädde, parmesanost, en nypa salt och svartpeppar.
  4. Häll av pastan när den är färdigkokt och häll den i stekpannan med fläsket, därefter äggblandningen och rör om försiktigt över svag värme 30 sekunder.
  5. Fördela din pasta carbonara på fyra tallrikar och avsluta med lite nymalen svartpeppar.
  6. Servera eventuellt rätten med ytterligare en äggula på toppen.
  7. Matsortera dina äggskal till återvinning och njut av din pastarätt!
9 december 2008
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...