Spaghetti Carbonara

1157 röster
30 min
4
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 360 g spaghetti
  • 4 hela ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g sidfläsk
  • 100 g riven parmesanost
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att skära sidfläsk i strimlor.
  2. Koka upp vatten med 10 g salt per liter och häll i pasta.
  3. Stek fläsket gyllenbrunt, knäck äggen, blanda med vispgrädde, parmesanost, en nypa salt och svartpeppar.
  4. Häll av pastan när den är färdigkokt och häll den i stekpannan med fläsket, därefter äggblandningen och rör om försiktigt över svag värme 30 sekunder.
  5. Fördela din pasta carbonara på fyra tallrikar och avsluta med lite nymalen svartpeppar.
9 december 2008

Fler goda recept