Majskyckling med vårsallad

50 min
4
Majskyckling med vårsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Majskyckling är kyckling som fötts upp på majs istället för bara vanligt kraftfoder. Här serveras den med en sallad på potatis, romanesco och rädisor och en frisk citrondressing.

3 september 2010
50 min
4

Du behöver

Majskyckling:

  • 4 majskycklingbröst
  • 6 kvistar timjan
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk smör, ekologiskt
  • havssalt
  • nymald svartpeppar

Vårsallad:

  • blandad sallad
  • 8 st rädisor
  • 1 huvud romanesco
  • 1 huvud blomkål, litet
  • 0,6 kg potatis

Citrondressing:

  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk citronsaft från kravcitron
  • 1 msk citronskal från kravcitron
  • 0,5 dl gräslök
  • havssalt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Bryn kycklingbröstet hårt på skinnsidan med olja och smör. Tillsätt vitlöksklyftor och timjan.
  2. Baka klart kycklingen i ugnen tills innertemperatur är 60 grader, låt vila.
  3. Vårsallad: Skölj salladen och plocka i små kvistar. Skölj romanesco, blomkål och plocka i små buketter, koka mjuka i väl saltat vatten. Kyl ned i iskallt vatten, häll av.
  4. Koka potatisen mjuk i väl saltat vatten, skär i skivor.
  5. Hyvla rädisor på mandolin och blanda samman alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  6. Citrondressingen: Finhacka gräslöken och blanda samman alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept