Steamed buns med marinerat fläsk

18 röster
40 m
4
Steamed buns med marinerat fläsk
Foto: Tv4

Fläskkarré marinerad i ingefära och vitlök blir underbart gott ihop med krispiga grönsaker och hembakta steamed buns.

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Buns

  • 5 dl vetemjöl special
  • 3 tsk torrjäst
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm bakpulver
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl matolja

Marinerat fläsk

  • 400 g fläskkarré
  • 4 klyfta vitlök
  • 10 cm ingefära
  • 1 dl light soja
  • 1 salladskål
  • 2 morötter
  • 100 g mungbönor (färska)
  • 1 dl kimchi base
  • 1 gurka
  • 1 dl risvinäger
  • 4 msk hoisinsås
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Buns
    Blanda alla torra ingredienser i en degblandare och kör i vatten och matolja.
  2. Blanda i ca 10 minuter och låt sedan jäsa kallt i ca 30 minuter.
  3. Forma sedan bullar och kavla ut.
  4. Ånga ca 10 minuter i ångkokare eller ugn.
  5. Marinerat fläsk
    Hacka vitlök och ingefära och blanda med soja.
  6. Marinera köttet i en sojablandningen och stek det gyllene.
  7. Tillaga köttet sedan i ugn på ca 170 grader till innertemperatur på ca 75 grader.
  8. Ta ut köttet och låt vila några minuter och skiva sedan upp det tunt till servering.
  9. Strimla kål och morötter och ångkoka ca 4 minuter tillsammans med mungbönorna.
  10. Kyl ned grönsakerna och blanda med kimchi base.
  11. Hyvla gurka tunt och marinera i risvinäger.
  12. Blanda upp fläskköttet med hoisinsås och värm innan servering.
  13. Bygg sedan ihop dina egna steamed buns och servera gärna lite ris vid sidan om för extra mättnad.

Laddar fler recept...