Steamed buns med marinerat fläsk

Steamed buns med marinerat fläsk
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Steamed buns med marinerat fläsk

18 ingredienser

40 m

Fläskkarré marinerad i ingefära och vitlök blir underbart gott ihop med krispiga grönsaker och hembakta steamed buns.

Ingredienser

portioner

Buns

  • 5 dl vetemjöl special
  • 3 tsk torrjäst
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm bakpulver
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl matolja

Marinerat fläsk

  • 400 g fläskkarré
  • 4 klyftor vitlök
  • 10 cm ingefära
  • 1 dl light soja
  • 1 salladskål
  • 2 morötter
  • 100 g mungbönor (färska)
  • 1 dl kimchi base
  • 1 gurka
  • 1 dl risvinäger
  • 4 msk hoisinsås

Gör så här

Buns

  1. Blanda alla torra ingredienser i en degblandare och kör i vatten och matolja.
  2. Blanda i ca 10 minuter och låt sedan jäsa kallt i ca 30 minuter.
  3. Forma sedan bullar och kavla ut.
  4. Ånga ca 10 minuter i ångkokare eller ugn.

Marinerat fläsk

  1. Hacka vitlök och ingefära och blanda med soja.
  2. Marinera köttet i en sojablandningen och stek det gyllene.
  3. Tillaga köttet sedan i ugn på ca 170 grader till innertemperatur på ca 75 grader.
  4. Ta ut köttet och låt vila några minuter och skiva sedan upp det tunt till servering.
  5. Strimla kål och morötter och ångkoka ca 4 minuter tillsammans med mungbönorna.
  6. Kyl ned grönsakerna och blanda med kimchi base.
  7. Hyvla gurka tunt och marinera i risvinäger.
  8. Blanda upp fläskköttet med hoisinsås och värm innan servering.
  9. Bygg sedan ihop dina egna steamed buns och servera gärna lite ris vid sidan om för extra mättnad.