Steamed buns med mandelkräm

Steamed buns med mandelkräm
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Steamed buns med mandelkräm

15 ingredienser

30 m

Hemgjorda steamed buns med en mandelkräm smaksatt med yuzu juice och stjärnanis blir en läcker dessert att servera till helgens middag.

Ingredienser

portioner

Buns, grundrecept

  • 5 dl vetemjöl special
  • 3 tsk torrjäst
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm bakpulver
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl matolja

Servering

  • 2 l frityrolja
  • 2 dl sötmandel
  • 2 msk yuzu juice (citrus juice)
  • 1 tsk stjärnanis, mald
  • 1 äggvita
  • ca 3 dl florsocker
  • grädde, vispad
  • äpple, hyvlat och rött

Gör så här

Buns

  1. Blanda alla torra ingredienser i en degblandare och kör i vatten och matolja.
  2. Blanda i ca 10 minuter och låt sedan jäsa kallt i ca 30 minuter.
  3. Forma sedan bullar.

Servering

  1. Fritera 4 buns gyllene.
  2. Mixa mandlar med citrusjuice, stjärnanis, äggvita och florsocker.
  3. Fyll bunsen med mandelkrämen, hyvlat äpple och toppa med vispad grädde.