Steak sandwich med svamp och tryffelmajo

Foto: Köket
Steak sandwich med svamp och tryffelmajo
21 ingredienser
45 min
En riktigt lyxig middagsmacka med skivor av ryggbiff, stekt svamp, tryffelmajo, dressad lök, rostad lök och gruyère!
Ingredienser
- 8 skivor Pågen Levain
- 400 g ryggbiff, i skivor
- salt
- 3-4 kvistar färsk timjan
- 1 klyfta vitlök
- smör, till stekning
Stekt svamp
- 200 g skogschampinjoner
- smör, till sekning
- 1 kvist färsk timjan
- salt
- peppar
Tryffelmajonnäs
- 2 dl majonnäs
- ca 1 tsk tryffelolja
- salt
- peppar
Dressad rödlök
- 1 rödlök
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk strösocker
Servering
- 4 msk rostad lök
- 100 g gruyèreost
- 65 g rucolasallad
Gör så här
Dressad lök
- Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Vänd runt med vitvinsvinäger och socker och låt stå fram till servering.
Tryffelmajo
- Blanda majonnäs och tryffelolja och smaka upp med salt och peppar.
Svamp
- Stek svampen i smör tillsammans lite timjan tills den har fått en fin yta. Krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan.
Ryggbiff
- Torka av köttet med hushållspapper och salta skivorna ordentligt.
- Stek köttet tillsammans med smör, en krossad vitlök och timjan. Stek tills köttet fått en fin yta, ca 2-3 min på varje sida eller till en innertemp på ca 56-60 grader. Ös gärna med smör under stekningen. Ta upp och låt vila några minuter innan du skivar upp köttet.
Servering
- Stek bröden i smör (eller rosta i brödrost) så att de får fin yta.
- Bred ut ett lager tryffelmajonnäs på bröden, fördela köttet, strö över löken, svampen och rucolan. Toppa med rostad lök och generöst med riven gruyère. Lägg på resterande brödskivor som lock.
TIPS!