Vit chokladterrin med jordgubbsås

Foto: TV4
Vit chokladterrin med jordgubbsås
8 ingredienser
En mumsig dessert som måste göras dagen före servering. Receptet är beräknat för 6-8 personer.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck till desserten
Hemgjord slånbärslikör.
Ingredienser
- 2 msk rörsocker
- 1 vaniljstång
- 5 msk vatten
- 300 g vit blockchoklad
- 3 ägg, separerade
- 3 dl vispgrädde
- 250 g jordgubbar
- 2 msk florsocker
Gör så här
Chokladterrin
- Klä en brödform med plastfolie.
- Blanda råsocker och vatten i en kastrull. Värm sakta tills sockret löst sig.
- Smält ned chokladen i sockerlösningen och i med vaniljen. Låt det svalna något.
- Vispa ner äggulorna och låt det hela kallna. Vänd sedan ner grädden.
- Vispa äggvitorna hårt o vänd sedan ner dem i smeten.
- Förvara terrinen i frysen minst över en natt, och ta ut den cirka 15 minuter innan servering. Servera med kall jordgubbsås.
Jordgubbsås
- Mixa sönder jordgubbarna tillsammans med florsockret.