Srirachagrillad kycklingsteak med råhyvlad sallad

Srirachagrillad kycklingsteak med råhyvlad sallad

19 ingredienser

45 m

Har du ännu inte provat att grilla den saftiga styckningsdetaljen kycklingsteak är det dags nu. Grilla skinnet knaprigt och glazea med den aromatiska srirachasåsen från TABASCO® och söt honung. Låt ett kryddigt krassesmör smälta ovanpå och bjud med en krispig, färgstark sallad.

**Tips!**Kycklingsteak är en urbenad kycklingklubba med skinn som finns i välsorterade mataffärer. Du kan annars fläka ut en hel kyckling och grilla på samma sätt (det tar bara lite längre tid).

Ta fram det bästa med Tabasco
Tabasco_produktbild_03_ny

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingsteaks [ca 600 g]
  • 2 citroner
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Sriracha-glaze

  • 2 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 2 msk flytande honung

Krassesmör

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
  • 0,5 förp krasse, klippt
  • 0,5 tsk havssalt

Råhyvlad sallad

  • 200 g beta (gärna olika sorter)
  • 0,25 blomkål
  • 250 g jordgubbar
  • 1 förp babyspenat [à 65 g]
  • 150 g fetaost

Ponzudressing

  • 2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 2 msk granatäpplesirap
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka upp TABASCO® Sriracha pepparsås och honung till glazen. Låt svalna.
  2. Rör ihop ingredienserna till krassesmöret. Rulla in i smörgåspapper. Lägg i kylen.

Råhyvlad sallad

  1. Skala och skär betorna i tunna skivor, gärna med hjälp av en mandolin. Grovriv blomkålen. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Blanda betor, blomkål, jordgubbar, spenat och smulad fetaost på ett fat.

Ponzudressing

  1. Vispa ihop ponzusås, granatäppelsirap och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Ringla över salladen.
  2. Krydda kycklingen runtom med salt och peppar. Grilla med skinnsidan nedåt tills skinnet har blivit knaprigt. Pensla köttsidan med sriracha-glazen och vänd. Glazea skinnsidan och vänd ytterligare en gång. Fortsätt grilla tills innertemperaturen är ca 70 grader.
  3. Halvera citronerna och grilla med snittytan nedåt tills de har fått fin färg.
  4. Servera den srirachagrillade kycklingen med krassesmör, sallad och grillad citron.
TIPS!
Fler tips!
Tabasco Toskansk bönsoppa - Ribollita

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Tabasco hittar du här!

Läs mer