Srirachagrillad kycklingsteak med råhyvlad sallad

Srirachagrillad kycklingsteak med råhyvlad sallad

0

19 ingredienser

45 m

Har du ännu inte provat att grilla den saftiga styckningsdetaljen kycklingsteak är det dags nu. Grilla skinnet knaprigt och glazea med den aromatiska srirachasåsen från TABASCO® och söt honung. Låt ett kryddigt krassesmör smälta ovanpå och bjud med en krispig, färgstark sallad.

Tips!Kycklingsteak är en urbenad kycklingklubba med skinn som finns i välsorterade mataffärer. Du kan annars fläka ut en hel kyckling och grilla på samma sätt (det tar bara lite längre tid).

maldon_produktbild_01

Ta fram det bästa

Lyft smaken med Maldons produkter.

Ingredienser

portioner4
  • 4 kycklingsteaks [ca 600 g]
  • 2 citroner
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Sriracha-glaze

  • 2 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 2 msk flytande honung

Krassesmör

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
  • 0,5 förp krasse, klippt
  • 0,5 tsk Maldon havssalt

Råhyvlad sallad

  • 200 g beta (gärna olika sorter)
  • 0,25 blomkål
  • 250 g jordgubbar
  • 1 förp babyspenat [à 65 g]
  • 150 g fetaost

Ponzudressing

  • 2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 2 msk granatäpplesirap
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka upp TABASCO® Sriracha pepparsås och honung till glazen. Låt svalna.
  2. Rör ihop ingredienserna till krassesmöret. Rulla in i smörgåspapper. Lägg i kylen.
  3. Råhyvlad sallad
    Skala och skär betorna i tunna skivor, gärna med hjälp av en mandolin. Grovriv blomkålen. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Blanda betor, blomkål, jordgubbar, spenat och smulad fetaost på ett fat.
  4. Ponzudressing
    Vispa ihop ponzusås, granatäppelsirap och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Ringla över salladen.
  5. Krydda kycklingen runtom med salt och peppar. Grilla med skinnsidan nedåt tills skinnet har blivit knaprigt. Pensla köttsidan med sriracha-glazen och vänd. Glazea skinnsidan och vänd ytterligare en gång. Fortsätt grilla tills innertemperaturen är ca 70 grader.
  6. Halvera citronerna och grilla med snittytan nedåt tills de har fått fin färg.
  7. Servera den srirachagrillade kycklingen med krassesmör, sallad och grillad citron.
TIPS!
läs mer
Ugnsbakad kyckling med äppelcidersås

Tips från Maldon

Fler härliga recept med Maldons produkter hittar du här

Läs mer