Squash med provensalsk fyllning

2 röster
2
Squash med provensalsk fyllning
Foto: TV4
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 st medelstor squash
  • Fyllning:
  • 1 st gul lök, i små klyftor
  • 3 st tomater, skållade och skalade
  • 150 g lammfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 krm timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1-2 msk ströbröd
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • riven ost
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela squashen på längden. Gröp ur kärnorna. Salta över och lägg dem upp och ned på papper 20 min.
  2. Torka av saltet. Lägg squashen i ugnsform.
  3. Fräs färsen i olja och smula den. Blanda med övriga ingredienser utom ströbröd ost och koka sakta 15 min.
  4. Fyll squashen, strö på ost och ströbröd och gratinera ca 20 min.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept