Squash med provensalsk fyllning

Foto: TV4
Squash med provensalsk fyllning
Ingredienser
Fyllning:
- 1 gul lök, i små klyftor
- 3 tomater, skållade och skalade
- 150 g lammfärs
- 1 msk olivolja
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1 krm timjan
- 1 tsk rosmarin
- 1-2 msk ströbröd
- 0,5 dl persilja, hackad
- ost, riven
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Dela squashen på längden. Gröp ur kärnorna. Salta över och lägg dem upp och ned på papper 20 min.
- Torka av saltet. Lägg squashen i ugnsform.
- Fräs färsen i olja och smula den. Blanda med övriga ingredienser utom ströbröd ost och koka sakta 15 min.
- Fyll squashen, strö på ost och ströbröd och gratinera ca 20 min.