Spicy umamifräs med ris

NYHET
Spicy umamifräs med ris
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Spicy umamifräs med ris

19 ingredienser

Här visar Filip Poon hur du får en middag med maximal smak med minimal ansträngning. En snabblagad vardagsrätt med hetta, syra och massor av umami.

Ingredienser

  • 4 dl vitkål, grovt hackad
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 5 cm färsk ingefära, skivad i stavar
  • 500 g blandfärs
  • 1 msk sichuanpeppar
  • 0,5 msk five spice
  • 1 tsk MSG
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 2-3 dl vatten
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 dl hoisinsås
  • 3 msk crispy chili oil, med mycket krisp på skeden
  • 150 g haricots verts, hackad
  • rapsolja, till stekning
  • salt

Topping och till servering

  • 3 salladslökar, skivad
  • 4 port jasminris

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs kål, ingefära och lök i olja i en stor stekpanna på hög värme i ca 4-5 minuter. Lyft upp det frästa ur pannan och lägg åt sidan.
  3. Stek sedan blandfärsen i samma stora stekpanna till den får färg. Gå i med vitlök och sichuanpeppar. Fräs någon minut och gå sedan i med, five spice, msg och salt samt kålen och löken.
  4. Häll sedan i kalvfond, vatten, japansk och kineisk soja, hoisin och crispy chili oil. Koka upp och låt småputtra i ca 10 minuter på medelvärme. Gå till sist i med haricots verts och smaka av med salt. Servera med nykokt jasminris och strimlad salladslök.