Här visar Filip Poon hur du får en middag med maximal smak med minimal ansträngning. En snabblagad vardagsrätt med hetta, syra och massor av umami.
Se Filip Poon laga receptet
Ingredienser
4 dl vitkål, grovt hackad
1 gul lök, grovt hackad
4 klyftor vitlök, finhackade
5 cm färsk ingefära, skivad i stavar
500 g blandfärs
1 msk sichuanpeppar
0,5 msk five spice
1 tsk MSG (kan uteslutas och ersättas med lite salt)
2 msk koncentrerad kalvfond
2-3 dl vatten
3 msk japansk soja
1 msk kinesisk soja
1 dl hoisinsås
3 msk crispy chili oil, med mycket krisp på skeden
150 g haricots verts, hackad
rapsolja, till stekning
salt
Topping och till servering
3 salladslökar, skivad
4 port jasminris
Gör så här
Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
Fräs kål, ingefära och lök i olja i en stor stekpanna på hög värme i ca 4-5 minuter. Lyft upp det frästa ur pannan och lägg åt sidan.
Stek sedan blandfärsen i samma stora stekpanna till den får färg. Gå i med vitlök och sichuanpeppar. Fräs någon minut och gå sedan i med, five spice, msg och salt samt kålen och löken.
Häll sedan i kalvfond, vatten, japansk och kineisk soja, hoisin och crispy chili oil. Koka upp och låt småputtra i ca 10 minuter på medelvärme. Gå till sist i med haricots verts och smaka av med salt. Servera med nykokt jasminris och strimlad salladslök.