Spicy chicken salad med mynta och jordnötter

Spicy chicken salad med mynta och jordnötter
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Spicy chicken salad med mynta och jordnötter

119

6 steg att laga

21 ingredienser

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g kycklingfilé

Jordnötssås

  • 3 dl rostade saltade jordnötter
  • 3 dl kokosmjölk
  • 3 tumstora bitar färsk ingefära, skalade och rivna
  • 1 chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • flingsalt
  • svartpeppar

sallad

  • 1 knippe rädisa
  • 3 morötter
  • 2 pak choi
  • ca 180 g böngroddar
  • 250 g edamamebönor
  • 100 g glasnudlar (tunna)

dressing

  • 0,5 dl tamarisoja
  • 1 limefrukt, saft av
  • 1 tsk rostad sesamolja

Till servering

  • färsk koriander
  • mynta
  • limefrukt
  • salta rostade jordnötter

Gör så här

  1. Koka upp ett saltat vatten. Lägg i kycklingfilén och sjud upp. Lägg på ett lock och stäng av plattan. Låt stå i cirka 35 minuter eller tills kycklingen är genomkokt.
  2. Mixa jordnötter i mixer tillsammans med kokosmjölk, riven ingefära, chili, vitlök, flingsalt och svartpeppar.
  3. Riv kycklingen i bitar och blanda med jordnötssåsen.
  4. Skiva rädisorna tunt på mandolin och strimla eller svarva morötterna. Skiva pak choy. Blanda i en skål tillsammans med edamamebönor och böngroddar.
  5. Koka nudlarna enligt instruktionen på förpackningen. Marinera dem i dressing och blanda med grönsakerna.
  6. Servera med jordnötskycklingen, koriander, mynta, lime och hackade jordnötter.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer