Blomkålsgryta med kyckling och blomkålsris
Blomkålsgryta med kyckling och blomkålsris
5 ingredienser
20 m
Härligt len kycklinggryta med blomkålsris som du bara behöver 5 ingredienser till!
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
- 2 blomkål (+ blasten)
- 1 knippe färsk dill [30 g]
- 600 g kycklingfilé
- 1 tsk five spice (eller valfri kryddblandning)
- 400 g lätt kokosmjölk
Gör så här
- Ansa och riv halva blomkålen grovt på ett rivjärn, blanda med färsk dill och ställ åt sidan.
- Bryt resterande blomkålen i lagom stora buketter.
- Skär kycklingfiléerna i stora tärningar och bryn i en panna på hög temperatur tills de fått yta.
- Hacka blasten från blomkålen och tillsätt blasten, kryddor och blomkålen i pannan.
- Häll på koksmjölken och låt småputtra under lock i 5–10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med blomkålsriet.