Spenatpannkakor med kroppkakefyllning

0 röster
4
Spenatpannkakor med kroppkakefyllning
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 6-7 dl mjölk
  • ca 100 g spenat, tinad, hackad

Fyllning:

  • 2 gula lökar, hackade
  • 250 g rökt fläsk, tärnat
  • 1 tsk kryddpepparkorn, stött
  • lingon

Gör så här

  1. Vispa ihop pankakssmeten, vänd sist ned den väl avrunna spenaten. Låt smeten svälla 10 min.
  2. Fräs fläsk och lök tills det är lätt brynt. Strö över kryddpeppar.
  3. Grädda tunna pannkakor vik dem fyrdubbla och fyll dem efterhand.
  4. Servera med lingon.
26 januari 2009