Spenatformar med bacon

0 röster
4
Spenatformar med bacon
Foto: TV4

Du kan förstås även använda färsk spenat. Då förväller du den snabbt först. Formarna är också goda att laga med mangold eller späda nässlor.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 375 g fryst hackad spenat
  • 2 ägg
  • salt och muskot
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 förp tärnat bacon
  • tomater att servera till
  • smör till formarna

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Tina spenaten och låt den rinna av. Blanda spenat, ägg, kryddor och grädde.
  2. Pensla 8 bullformar i folie med smält smör och fyll dem till 2/3. Ställ dem i hett vattenbad i en ugnsform och grädda 15-20 minuter tills innehållet stelnat.
  3. Vänd upp dem på ett fat. Stek baconet och strö det över. Dekorera med tomater. Servera två formar per person som förrätt.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept