Spenat- och ramslökspasta

Tove Nilsson recept

Spenat- och ramslökspasta

5 ingredienser

1 h

Den här goda pastan med spenat och ramslök passar perfekt på våren då primörerna är i säsong.

Ingredienser

portioner sats
  • 65 g bladspenat
  • 15 blad ramslök
  • 400 g tipo 00 mjöl
  • 3 ägg
  • durumvetemjöl

Gör så här

  1. Lägg spenaten i en stekpanna och tillsätt några matskedar vatten. Ånga spenaten och mixa till en kräm tillsammans med ramslöken.
  2. Skapa en stor hög av mjölet på bakbord och gör en grop i mjölet.
  3. Knäck äggen i gropen och tillsätt spenat och ramslöksmixen. Vispa in i mjölet med en gaffel.
  4. Arbeta ihop till den fast deg. Arbeta degen ca 15 minuter till en smidig deg.
  5. Plasta degen och låt vila 30 minuter i rumstemperatur.
  6. Kör degen genom en pastamaskin till valfri pastatyp. Strö dumrumvete över degen så att den inte klibbar ihop.