Sparrispasta med mandel och citron

POPULÄRT
Sparrispasta med mandel och citron
Jessica Frej
Jessica Frej

Sparrispasta med mandel och citron

10 ingredienser

20 m

En härlig pasta med vit sparris, brynt smör, citron, körvel och mandel.

Ingredienser

portioner
  • 100 g mandelspån
  • 400 g pasta
  • 8 vita sparrisar, färska
  • 50 g smör
  • 3 dl grädde
  • 0,5-1 tsk salt (beroende på hur salt buljongen är, börja med mindre och smaka av innan servering)
  • 1 citron
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 cm parmesanost
  • 1 kruka färsk körvel

Gör så här

  1. Rosta mandelspån gyllenbruna i en torr panna och ställ åt sidan.
  2. Koka pastan enligt anvisning i saltat vatten.
  3. Skala sparrisen med potatisskalare. Skär bort 2-3 cm i botten och kasta.
  4. Skär en tredjedel av sparrisen i små bitar. Resten skivar du i 3 cm tjocka bitar och slänger ner i pastavattnet när ca 5 minuter koktid återstår.
  5. Bryn 50 g smör i en kastrull. När smöret är brynt häll på 3 dl grädde och sänk värmen till medel.
  6. Häll ner den hackade sparrisen, salt, zest från citron och buljongtärning. Låt småkoka tills sparrisen är helt mjuk.
  7. När sparrisen i grädden är mjuk så mixa det till en sås med saften från 1 citron.
  8. Blanda pastan, sparrisen med bitar och såsen.
  9. Riv över generöst med parmesan (finrivet), strössla på mandel och körvel.