Spaghettiglass med jordgubbar, grädde och vit choklad

spaghettiglass med vit choklad och jordgubbar
Foto: TV4

Spaghettiglass med jordgubbar, grädde och vit choklad

4

9 ingredienser

1 h + tid i frys

Magisk glass med vaniljsmak serveras med jordgubbar, grädde och vit choklad. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4

Glassen

  • 6 dl vispgrädde
  • 6 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 dl vaniljpulver
  • 0,5 dl vaniljsocker

Topping

  • 100 g vit choklad, riven
  • jordgubbssås
  • färska jordgubbar
  • vispgrädde, vispad

Gör så här

  1. Glassen
    Vispa grädden med elvisp till medelhård. Knäck 3 hela ägg samt 3 extra äggulor i en ny bunke. Tillsätt alla torra varor. Vispa upp till en gul fluffig smet, det tar ca 15-20 sek.
  2. Tillsätt grädden och vispa på låg hastighet tills smeten är jämn. Häll upp glassen i en önskad form med lock och frys i 4 timmar.
  3. Rör om i glassen 2 gånger under dom första 2 timmarna. Innan servering tina glassen i ca 1 timma i kylskåp ca 5 grader.
  4. Servering
    Vispa grädde lägg i botten av serveringsskålen pressa sedan glassen med en pastapress (obs måste vara en kraftig modell) över gräddbasen.
  5. Dekorera med färska jordgubbar jordgubbssås och riven vit choklad.