Spaghettiglass med jordgubbar, grädde och vit choklad

spaghettiglass med vit choklad och jordgubbar
Foto: TV4

Spaghettiglass med jordgubbar, grädde och vit choklad

4

9 ingredienser

1 h + tid i frys

Magisk glass med vaniljsmak serveras med jordgubbar, grädde och vit choklad. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4

Glassen

  • 6 dl vispgrädde
  • 6 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 dl vaniljpulver
  • 0,5 dl vaniljsocker

Topping

  • 100 g vit choklad, riven
  • jordgubbssås
  • färska jordgubbar
  • vispgrädde, vispad

Gör så här

  1. Glassen
    Vispa grädden med elvisp till medelhård. Knäck 3 hela ägg samt 3 extra äggulor i en ny bunke. Tillsätt alla torra varor. Vispa upp till en gul fluffig smet, det tar ca 15-20 sek.
  2. Tillsätt grädden och vispa på låg hastighet tills smeten är jämn. Häll upp glassen i en önskad form med lock och frys i 4 timmar.
  3. Rör om i glassen 2 gånger under dom första 2 timmarna. Innan servering tina glassen i ca 1 timma i kylskåp ca 5 grader.
  4. Servering
    Vispa grädde lägg i botten av serveringsskålen pressa sedan glassen med en pastapress (obs måste vara en kraftig modell) över gräddbasen.
  5. Dekorera med färska jordgubbar jordgubbssås och riven vit choklad.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Isabellas-kurs-sammanfattning

Gratis onlinekurs!

Missa inte vår italienska matlagningskurs - helt gratis!

Läs mer