Spaghetti ragu bianco

43 röster
25 m
4
Spaghetti ragu bianco
Foto: TV4

Snabb och gräddig pasta med fläskfärs, salvia och vitt vin. Perfekt som fredagsmiddag!

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfärs
  • 0,5 kruka salvia
  • 1 gul lök
  • 2 stora klyftor vitlök
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 msk hela fänkålsfrön
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 stor citron, rivet skal från
  • salt och rikligt med nymalen svartpeppar

Till servering

  • nykokt spaghetti
  • riven pecorino

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Mortla fänkålsfröna och hacka salvian.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs fläskfärsen tillsammans med fänkålsfröna tills färsen fått rejält med färg.
  3. Tillsätt lök, vitlök och salvia och låt fräsa tills löken är mjuk.
  4. Slå på vitt vin och låt koka upp, tillsätt grädde, krydda med salt och rikligt med peppar och låt allt koka samman lite (lite torrare).
  5. Vänd ner finhackad persilja, citronskal, smaka av och servera med nykokt spaghetti och rikligt med riven pecorino.
1 april 2017

Laddar fler recept