Spaghetti pomodoro med köttbullar

KNORR Spaghetti med Köttbullar
Foto: Knorr

Spaghetti pomodoro med köttbullar

12 ingredienser

40 min

Hemrullade köttbullar med enkel och snabb tomatsås. En klassiker som passar både stora och små!

Knorr tipsar!
Knorr buljonger - uppdaterad igen

Knorr tipsar!

Förenkla din matlagning med en buljongtärning från Knorr. Hitta alla smaker och priser här!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 lök, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, grovhackade
  • 1 msk färsk oregano, hackad (eller 1 tsk torkad oregano)
  • 1 Knorr köttbuljongtärning
  • 1 ägg
  • 40 g ströbröd
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 225-350 g spaghetti
  • 500 ml passerade tomater
  • 2 msk färsk basilika, hackad
  • 2 msk parmesanost, riven

Gör så här

  1. Blanda lök, vitlök, örter, ströbröd, Knorr buljongtärning, ägg och nötfärs. Rulla 24 köttbullar med händerna.
  2. Häll olja i en varm stekpanna med hög kant. Tillsätt köttbullarna och stek dem i cirka 10–12 minuter tills de har fått en fin stekyta runtom.
  3. Koka under tiden spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Tillsätt passerade tomater till stekpannan med köttbullarna.
  5. Häll upp den färdiga spaghettin i en skål, häll över köttbullarna och såsen och toppa med basilika och parmesan.