Whitie med jordgubbsganache
Whitie med jordgubbsganache
11 ingredienser
Baka kakan i en långpanna som är 30 x 20 cm. Receptet är hämtat ur boken Sötebröd från Brunkebergs bageri.
Se fler recept ur
Ingredienser
Whitie
- 225 g smör
- 175 g vit bakchoklad, hackad (av god kvalitet)
- 3 ägg
- 2 äggulor
- 350 g strösocker
- 200 g vetemjöl
- 0,5 krm salt
- 150 g hela nötter (hasselnöt, valnöt och/eller pecannöt)
Jordgubbsganache
- 25 g vispgrädde
- 25 g jordgubbspuré (100 g jordgubbar) mosade och passerade
- 150 g vit bakchoklad, hackad (av god kvalitet)
Gör så här
Whitie
- Smält smöret och blanda i chokladen. Rör tills chokladen smält.
- Vispa äggen, äggulorna och sockret pösigt och vitt.
- Blanda mjölet med saltet och rör ner det försiktigt så att du får en jämn smet.
- Tillsätt choklad i smeten under omrörning. Vänd till sist ner nötterna.
- Lägg ett bakplåtspapper i en form och smöra papperet och formens kanter.
- Häll i smeten.
- Grädda kakan i 180 graders ugnsvärme i 20 minuter. Låt svalna i formen.
Jordgubbsganache
- Koka upp grädden och jordgubbspurén och rör ner chokladen till ganachen.
- Rör tills chokladkrämen är blank och slät.
- Vänd kakan med botten upp och bred jordgubbsganachen över kakan.
- Låt kallna innan du skär kakan i bitar.