Morotskaka med citrontopping

Morotskaka med citrontopping
Foto: Pål Allan

Du behöver

Kaka

  • 6 st ägg
  • 675 g strösocker
  • 475 g neutral matolja
  • 480 g vetemjöl
  • 15 g bakpulver
  • 5 g bikarbonat
  • 10 g salt
  • 10 g kanel, malen
  • 200 g morötter, rivna

Citrontopping

  • 125 g smör, rumstempererat
  • 125 g färskost av Philadelphiatyp
  • 150 g florsocker
  • 25 g vaniljsocker
  • rivet skal och saft av 1 citron

Gör så här

  1. Vispa ägg, socker och olja pösigt och vitt.
  2. Blanda vetemjölet med bakpulver, bikarbonat, salt och kanel.
  3. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
  4. Vänd till sist ner morötterna och blanda försiktigt men väl.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och smöra papperet och formens kanter.
  6. Häll smeten i formen och grädda kakan på nedersta falsen i 175 graders ugnsvärme i 30–40 minuter.
  7. Kakan ska vara torr inuti när den är färdig – känn efter med en sticka.
  8. Låt kakan svalna i formen.
  9. Vänd upp kakan på ett fat eller en skärbräda.
  10. Citrontopping
    Blanda alla ingredienser till toppingen till en fluffig kräm och bred den på kakan.
Kommentera receptet

Fler goda recept