Söta risplättar med melon och kokos

3 röster
10 m
4

Receptet är ur boken Veckan före löning av Karolina Sparring, Norstedts.

veckan fore loning_omslag

"Ibland varierar jag detta recept genom att ta bort sockret och toppa med smulad fetaost, hackade nötter och lite tahini. Också väldigt gott! Självklart kan du använda ris om du har över från dagen före." /Karolina Sparring

10 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl ris, kokt (1 dl okokt)
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 dl kokos, riven
  • 0,5 krm salt
  • 2 dl mjölk (t.ex. kokos-, havre- eller komjölk)
  • 1 ägg
  • smör (till stekning)

Servering

  • kokos, riven
  • blandad frukt (färsk)
  • honung, flytande

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Låt det svalna.
  2. Blanda vetemjöl, strösocker, kokos och salt i en bunke.
  3. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa till en jämn smet. Vispa ner ägg och ris.
  4. Hetta upp lite smör i en plättjärn och stek små plättar tills de fått fin färg.
  5. Servera med kokos, frukt och lite honung.
Tips!
veckan fore loning_omslag

Receptet är ur boken "Veckan före löning"

20 januari 2020