Söta risplättar med melon och kokos

Söta risplättar med melon och kokos

3

5 steg att laga

11 ingredienser

10 m

"Ibland varierar jag detta recept genom att ta bort sockret och toppa med smulad fetaost, hackade nötter och lite tahini. Också väldigt gott! Självklart kan du använda ris om du har över från dagen före." /Karolina Sparring

veckan fore loning_omslag

Veckan före löning

Receptet är ur boken Veckan före löning av Karolina Sparring, Norstedts.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 dl ris, kokt (1 dl okokt)
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 dl kokos, riven
  • 0,5 krm salt
  • 2 dl mjölk (t.ex. kokos-, havre- eller komjölk)
  • 1 ägg
  • smör (till stekning)

Servering

  • kokos, riven
  • blandad frukt (färsk)
  • honung, flytande

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Låt det svalna.
  2. Blanda vetemjöl, strösocker, kokos och salt i en bunke.
  3. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa till en jämn smet. Vispa ner ägg och ris.
  4. Hetta upp lite smör i en plättjärn och stek små plättar tills de fått fin färg.
  5. Servera med kokos, frukt och lite honung.
TIPS!
veckan fore loning_omslag

Veckan före löning

Receptet är ur boken "Veckan före löning"