Sorbet på jordgubbar och nyponros

9 röster
40 m
1 sats
Sorbet på jordgubbar och nyponros
Foto: Tv4

”Många gånger har man vandrat i doften av nyponros och undrat hur man kan spara dem på burk. Spara dem med jordgubbar istället, där fastnar smaken i harmoni.” /My Fedlt

Visa mer
40 m
1 sats

Du behöver

  • 250 g råsocker
  • 100 g vatten
  • 20 g lime, saft
  • 15 blad nyponrosor
  • 1 kg färska jordgubbar, nyplockade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten. Låt sedan sockerlagen svalna.
  2. Tillsätt limesaften i sockerlagen och mixa ner alla rosenblad i en kannmixer.
  3. Skölj och snoppa jordgubbarna och mixa även ner dem i sockerlagen.
  4. Kör smeten i en glassmaskin och servera i strut eller i en skål med jordgubbar.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...