Sorbet på honungsmelon

3 h
4
Sorbet på honungsmelon
Foto: TV4

Sorbet på honungsmelon och champagne, serverad i melonskal med färska bär. Fräsch och lyxig efterrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 mars 2017
3 h
4

Du behöver

Sorbet

  • 2 honungsmeloner
  • 1 dl socker
  • 20 cl vatten
  • 2 dl champagne

Servering

  • färska bär

Gör så här

  1. Gröp ur honungsmelonerna, lägg fruktköttet i en matberedare och gör en puré av den. Smält sockret i vattnet i en kastrull till en trög flytande sirap. Rör ihop alla ingredienser och frys ned i 3 timmar.
  2. Servera sorbeten i melonskalen tillsammans med färska bär.
Kommentera receptet

Fler goda recept