Sorbet på harsyra


Sorbet på harsyra
6 ingredienser
20 m
"Här har vi gjort sorbeten på harsyra, men du kan självklart byta ut den mot till exempel fjällsyra eller ängssyra istället." /Niki Sjölund

Recept från boken "Viltplockat kokboken"
Se Niki Sjölund laga receptet

Ingredienser
- ev 1 gelatinblad
- 0,5 l vatten
- 150 g strösocker
- 70 g honung
- 200 g harsyra (eller ängsyra eller fjällsyra)
- 1 citron, finrivet skal och pressad saft
Gör så här
- Lägg gelatinbladet i lite kallt vatten.
- Koka upp 0,5 liter vatten och socker. Rör så att sockret löses upp och tillsätt honungen. När det har svalnat lite tillsätter du gelatinbladet.
- Mixa sockerlag och syra i en blender eller med en stavmixer.
- Tillsätt citronskal och citronsaft.
- Kör smeten i en glassmaskin till sorbetkonsistens. Servera direkt eller frys in till senare.
- Ställ gärna fram sorbeten ca 15 minuter innan det är dags att servera.