Sörbergs tårtbotten - se & gör

41 röster
50 m

Att varmvispa smeten till sin tårtbotten är en säker genväg till att lyckas. Här visar Johan Sörberg steg för steg hur du gör. I klippet gör Johan tre tårtbottnar, det här receptet ger 1 tårtbotten, ca 24 cm i diameter.

Visa mer
50 m

Du behöver

  • 175 g socker
  • 235 g ägg, hela
  • 75 g äggulor
  • 75 g vetemjöl
  • 75 g potatismjöl
  • 60 g smör, smält

Gör så här

  1. Under omörning, värm socker, hela ägg och äggulor över ett vattenbad. När smeten nått mellan 50-60 grader, vispa luftig till rumstemperatur.
  2. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i äggvispet. Blanda ihop med en slickepott.
  3. Tillsätt smält smör.
  4. Fodra 1 tårtring, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper (eller använd en springform).
  5. Grädda på 190 grader i ca 30 minuter.
  6. Låt svalna innan du lossar bottnen ur ringen.
27 september 2016

Laddar fler recept