Somrig potatissallad

59 röster
40 m
10
Somrig potatissallad
Foto: Ulrika Pousette

”En fräsch och somrig potatissallad med krispiga sockerärter och rädisor.”/Maud Onnermark

Receptet är ur boken Lättlagade bufféer för hela året, Semic.

Visa mer
40 m
10

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 färska gula lökar
  • 10 rädisor
  • 200 g sockerärter
  • 1 kruka gräslök

Dressing

  • 1 ägg
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1,5 dl olivolja, eller neutral rapsolja
  • 1,5 tsk salt
  • svartpeppar, nymald
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tvätta och borsta potatisen väl och koka den. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  2. Ansa lök, rädisor och sockerärter. Finhacka löken och skiva rädisorna. Koka upp vatten i en liten kastrull. Förväll sockerärterna 1 minut. Häll av vattnet och spola dem sedan i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär gräslöken fint.
  3. Dressing
    Koka upp vatten och koka ägget 3 minuter. Gröp ur ägget i en hög mixerbägare. Tillsätt senap och vinäger och mixa ihop. Tillsätt olivoljan droppvis under gång. Tillsätt salt och rejält med svartpeppar.
  4. Skär potatisen i bitar och häll över dressingen. Rör om försiktigt. Blanda ner hackad lök, sockerärter, rädisor och gräslök.
29 mars 2019

Laddar fler recept...