En riktigt god och fräsch dessert med jordgubbar, papaya, honungsmelon, mynta. lime, vit chokladkräm och karamelliserade havregryn.
Somrig fruktsallad med vit chokladkräm och karamelliserade havregryn
Foto: Daniel Lakatosz
Du behöver
Fruktsallad
- 0,5 honungsmelon, tärnad
- 12-15 jordgubbar, tärnade
- 1 papaya, tärnad
- 1 lime, juice
- 6-8 myntablad, fint skurna
Vit chokladkräm
- 100 g vit choklad
- 2 dl kvarg, rumsvarm
Karamelliserade havregryn
- 1 dl strösocker
- 1,5 msk smör
- 1,5 dl havregryn
Garnering
- mynta
- jordgubbar
Gör så här
- Sallad
Blanda alla frukter i en skål. Pressa över limejuice och ha i myntan. Rör om, plasta och ställ i kylen till servering. - Vit chokladkräm
Hacka chokladen till krämen och smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Om du smälter chokladen i mikron är det viktigt att värma 40–50 sekunder i taget och röra om mellan varje gång. Låt chokladen svalna helt. Rör ihop den avsvalnade chokladen med den rumsvarma kesellan, plasta och ställ i kylen i ca 30 minuter. - Karamelliserade havregryn
Smält sockret i en kastrull, rör om hela tiden till sockret har smält och börjat få färg. Rör i smöret och häll ner havregrynen. Rör om i ca 30 sekunder tills fin färg och häll över havregrynen på bakplåtspapper. Sprid havregrynen över bakplåtspappret. Låt svalna helt. - Uppläggning
Varva fruktsallad och vit chokladkräm i ett glas och toppa med karamelliserade
21 juli 2017