Somrig fruktsallad med vit chokladkräm och karamelliserade havregryn

Somrig fruktsallad med vit chokladkräm och karamelliserade havregryn
Foto: Daniel Lakatosz
Daniel Lakatosz 2019
Daniel Lakatosz 2019

Somrig fruktsallad med vit chokladkräm och karamelliserade havregryn

12 ingredienser

15 m + tid i kyl

En riktigt god och fräsch dessert med jordgubbar, papaya, honungsmelon, mynta. lime, vit chokladkräm och karamelliserade havregryn.

Ingredienser

portioner

Fruktsallad

  • 0,5 honungsmelon, tärnad
  • 12-15 jordgubbar, tärnade
  • 1 papaya, tärnad
  • 1 limefrukt, juice
  • 6-8 färska myntablad, fint skurna

Vit chokladkräm

  • 100 g vit bakchoklad
  • 2 dl kvarg, rumsvarm

Karamelliserade havregryn

  • 1 dl strösocker
  • 1,5 msk smör
  • 1,5 dl havregryn

Garnering

  • mynta
  • jordgubbar

Gör så här

Sallad

  1. Blanda alla frukter i en skål. Pressa över limejuice och ha i myntan. Rör om, plasta och ställ i kylen till servering.

Vit chokladkräm

  1. Hacka chokladen till krämen och smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Om du smälter chokladen i mikron är det viktigt att värma 40–50 sekunder i taget och röra om mellan varje gång. Låt chokladen svalna helt. Rör ihop den avsvalnade chokladen med den rumsvarma kesellan, plasta och ställ i kylen i ca 30 minuter.

Karamelliserade havregryn

  1. Smält sockret i en kastrull, rör om hela tiden till sockret har smält och börjat få färg. Rör i smöret och häll ner havregrynen. Rör om i ca 30 sekunder tills fin färg och häll över havregrynen på bakplåtspapper. Sprid havregrynen över bakplåtspappret. Låt svalna helt.

Uppläggning

  1. Varva fruktsallad och vit chokladkräm i ett glas och toppa med karamelliserade