Somrig budapestrulle
Somrig budapestrulle
13 ingredienser
40 m
Gillar du budapestrulle måste du testa den här somriga versionen med rosa choklad och färska bär. En riktig fröjd för alla sinnen!
Ingredienser
Maräng
- 5 äggvitor
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl hasselnötsmjöl
- 0,5 dl majsstärkelse
- 1 dl strösocker
Fyllning
- 5 dl grädde
- 2 burkar konserverade mandarinklyftor (små burkar)
Dekoration
- 50 g ruby choklad
Servering
- grädde, vispad
- florsocker
- färska bär, t.ex. jordgubbar eller hallon
- färska örter
- guldpulver
Gör så här
- Sätt ungen på 180 grader varmluft.
- Lägg mandarinklyftorna till fyllningen i en sil och låt rinna av ordentligt.
Maräng
- Vispa äggvitorna till ett fast och luftigt skum. Rör ner lite strösocker i taget (totalt 1 dl) så du får en luftig maräng.
- Blanda hasselnötsmjöl, majsstärkelse och 1 dl strösocker i en skål. Häll ner blandningen i marängsmeten. Det är viktigt att du vänder ner de torra ingredienserna i marängen så du behåller en luftig maräng. Rör så lite som möjligt men se till att allt är blandat.
- Lägg smeten i spritspåse och spritsa långa remsor intill varandra på ett bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Låt marängen svalna och vänd den sedan så mönstret är på undersidan.
Fyllning
- Vispa grädden luftigt och bred ut den på bottnen, spara lite till dekoration.
- Toppa med mandariner eller bär, eller både delar.
- Rulla ihop rullen från långsida till långsida.
Dekoration
- Ringla smält choklad över rullen och låt stelna.
Servering
- Dekorera budapestrullen med vispad grädde, florsocker, bär, färska örter och eventuellt ätbart guldpulver.