Somrig budapestrulle

Somrig budapestrulle
Foto: Tv4
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Somrig budapestrulle

13 ingredienser

40 m

Gillar du budapestrulle måste du testa den här somriga versionen med rosa choklad och färska bär. En riktig fröjd för alla sinnen!

Ingredienser

portioner rulle

Maräng

  • 5 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl hasselnötsmjöl
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 1 dl strösocker

Fyllning

  • 5 dl grädde
  • 2 burkar konserverade mandarinklyftor (små burkar)

Dekoration

  • 50 g ruby choklad

Servering

  • grädde, vispad
  • florsocker
  • färska bär, t.ex. jordgubbar eller hallon
  • färska örter
  • guldpulver

Gör så här

  1. Sätt ungen på 180 grader varmluft.
  2. Lägg mandarinklyftorna till fyllningen i en sil och låt rinna av ordentligt.

Maräng

  1. Vispa äggvitorna till ett fast och luftigt skum. Rör ner lite strösocker i taget (totalt 1 dl) så du får en luftig maräng.
  2. Blanda hasselnötsmjöl, majsstärkelse och 1 dl strösocker i en skål. Häll ner blandningen i marängsmeten. Det är viktigt att du vänder ner de torra ingredienserna i marängen så du behåller en luftig maräng. Rör så lite som möjligt men se till att allt är blandat.
  3. Lägg smeten i spritspåse och spritsa långa remsor intill varandra på ett bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  5. Låt marängen svalna och vänd den sedan så mönstret är på undersidan.

Fyllning

  1. Vispa grädden luftigt och bred ut den på bottnen, spara lite till dekoration.
  2. Toppa med mandariner eller bär, eller både delar.
  3. Rulla ihop rullen från långsida till långsida.

Dekoration

  1. Ringla smält choklad över rullen och låt stelna.

Servering

  1. Dekorera budapestrullen med vispad grädde, florsocker, bär, färska örter och eventuellt ätbart guldpulver.