Sommartårta med jordgubbar

Sommartårta med jordgubbar
Foto: Dansukker

Sommartårta med jordgubbar

19 ingredienser

2 h

Färska jordgubbar och fluffig färskostfyllning på saftiga tårtbottnar. En pampig jordgubbstårta som får alla att häpna.

Dansukker - det enda svenska strösockret.
Dansukker produkt strösocker 2kg NY 2024

Dansukker - det enda svenska strösockret.

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner bitar

Bottnar

  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 3 ägg
  • 3,5 dl mjölk
  • 5 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker
  • 9 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl jordgubbssylt

Fyllning

  • 250 g färskost
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl Dansukker Florsocker
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 limefrukt, skalet (gärna obesprutad)
  • 1 citron, skalet (gärna obesprutad)

Montering

  • 5 dl jordgubbar
  • ätbara blommor (vita)

Gör så här

Bottnar

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Klä 3 runda formar som är ca 18–20 cm i diameter med bakplåtspapper.
  3. Vispa ihop rapsolja, yoghurt, ägg, mjölk, socker och vaniljsocker.
  4. Blanda ihop torra ingredienser i en bunke och rör ner i smeten.
  5. Vänd sist ner jordgubbssylten.
  6. Fördela smeten lika i formarna och baka i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut bottnarna och vänd dem upp och ner på ett bakplåtspapper. Låt svalna helt.

Fyllning

  1. Vispa färskosten krämig.
  2. Tillsätt grädde och vispa tills det är fluffigt.
  3. Vänd ner skal från citron och lime, florsocker och vaniljsocker. Förvara i kylen tills tårtan ska monteras.

Montering

  1. Lägg en botten på ett kakfat. Sprid ut en tredjedel av fyllningen i ett jämt lager.
  2. Toppa med skivade jordgubbar. Upprepa på de två resterande lagerna.
  3. Stick in ätbara blommor eller valfritt garnityr.
  4. Tårtan håller sig i kylen i ca 1–2 dygn.
TIPS!
Fler tips!
Dansukker Rabarberpaj i glas-ny

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer