Sommarskinka med primörer

Foto: TV4
Sommarskinka med primörer
Ingredienser
- 1 färdigkokt sommarskinka [ca 1,2 kg]
- 2 msk honung, flytande
- 0,5 dl vatten, varmt
- 1 knippe persilja, hackad
- 2 msk mynta, hackad
Tillbehör:
- 1 blomkål
- 500 g morötter (späda)
- 250 g gröna ärtor
- färskpotatis
Sås:
- 3 dl gräddfil
- salt
- svartpeppar
- 2-3 msk dijonsenap
- 1 msk gräslök, hackad
- persilja
Gör så här
- Koka grönsakerna klara. Blanda såsen och smaka av den
- Ta av nätet på skinkan. Rör ut honungen med vatten och pensla över skinkan. Strö på de blandade örtkryddorna och klappa fast dem lätt.
- Servera skinkan kall med varma grönsaker och såsen till.