• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sommarsallad med persika, tomat, mozzarella och ricotta

POPULÄRT
Sommarsallad med persika, tomat, mozzarella och ricotta
Foto: Tv4
Dante Zia
Dante Zia

Sommarsallad med persika, tomat, mozzarella och ricotta

3 steg att laga

7 ingredienser

20 m

”Det här är mammas specialsallad från när vi tillbringar somrarna i Italien. God till det mesta!” /Dante Zia

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 2 persikor
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 mozzarellaost
  • 4 msk ricotta
  • salt
  • olivolja
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Dela persikorna i bitar (bitarna ska inte vara för små). Halvera även körsbärstomaterna och “dra isär” mozzarellan istället för att dela den med kniv.
  2. Lägg persikorna och tomaterna på ett fat. Toppa med mozzarella och små klickar av ricotta.
  3. Salta och ringla över en god olivolja. Toppa med färsk basilika.