Sommarsallad med persika, tomat, mozzarella och ricotta

23 röster
20 m
6
Sommarsallad med persika, tomat, mozzarella och ricotta
Foto: Tv4

”Det här är mammas specialsallad från när vi tillbringar somrarna i Italien. God till det mesta!” /Dante Zia

Visa mer
20 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 2 persikor
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 mozzarella
  • 4 msk ricottaost
  • salt
  • olivolja
  • färsk basilika
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dela persikorna i bitar (bitarna ska inte vara för små). Halvera även körsbärstomaterna och “dra isär” mozzarellan istället för att dela den med kniv.
  2. Lägg persikorna och tomaterna på ett fat. Toppa med mozzarella och små klickar av ricotta.
  3. Salta och ringla över en god olivolja. Toppa med färsk basilika.

Laddar fler recept...