• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sommarsallad med nektariner och jordgubbar

Sommarsallad med nektariner och jordgubbar
Foto: Eva Hildén
Sara Begner
Sara Begner

Sommarsallad med nektariner och jordgubbar

7 steg att laga

14 ingredienser

35 m

Den här salladen med linser, sparris, tomat, jordgubbar och nektariner fångar alla ljuvliga sommarsmaker i en och samma rätt. Servera den som ett tillbehör till middagen, en del av sommarbuffén eller som en lätt lunch.

var_kokbok_halsa_omslag

Receptet är ur boken Vår kokbok hälsa av Sara Begner, Norstedts.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1,5 dl belugalinser (torkade)
  • salt
  • 250 g grön sparris
  • 0,5 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 250 g jordgubbar
  • 2 nektariner
  • 70 g salladsmix

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 0,5 citron, finrivet skal och saft
  • 0,5 msk honung
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk malen svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Skölj linserna och koka dem i saltat vatten tills de är precis mjuka, 15–20 minuter. Skölj dem sedan i kallt vatten.
  2. Ansa och skär sparrisen i 3 delar vardera.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek sparrisen hastigt på hög värme.
  4. Skär tomaterna i klyftor. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Kärna ur och skär nektarinerna i bitar.
  5. Dressing
    Blanda olja, citronskal (endast det gula), citronsaft, honung, skalad och pressad vitlök, salt och peppar i en bunke.
  6. Vänd ner linserna i dressingen.
  7. Servering
    Fördela linser, sparris, tomater, jordgubbar, nektariner och salladsmix i en stor skål eller på ett fat.
TIPS!
var_kokbok_halsa_omslag

Receptet är ur boken "Vår kokbok hälsa"