Sommarpasta

Sommarpasta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sommarpasta

8 ingredienser

På sommaren är det bra att ha pasta på lut i skafferiet. Bara att koka och servera med det som finns hemma. Här har vi valt knaperstekt bacon, ärter tärningar av tomat färska basilikablad och en äggula på toppen.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 port pasta
  • 140 g bacon (ett förp)
  • 1 dl frysta ärtor
  • 2 tomater
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 4 äggulor

Till servering:

  • svartpeppar, grovkrossad
  • parmesanost, färskriven

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Lägg ärterna i ett durkslag och slå av pastan över ärterna.
  2. Klipp baconet i strimlor och lägg i kall stekpanna. Sätt på högsta värme och fräs baconet i sitt eget fett. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Skär tomaterna i tärningar och plocka av basilikabladen. Blanda samman pastan och ärterna med bacon tomat och basilikablad. Fördela på fyra varma tallrikar och strö över peppar. Servera genast med riven parmesanost.