Sommargryta

POPULÄRT
Sommargryta
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Jessica Frej
Jessica Frej

Sommargryta

40

3 steg att laga

13 ingredienser

20 m

"Det här är min favoriträtt den här sommaren. Så god gryta med sommarens primörer. Pigg och fräsch av mycket citron och örter men samtidigt mild och snäll med morötterna, ärtor och potatis. Sommar i en tallrik som funkar året om." /Jessica Frej

Jessicas vegomiddagar hur lätt som helst

Jessicas Vegomiddagar

Receptet är ur boken Jessicas Vegomiddagar -hur lätt som helst av Jessica Frej, Harper Collins Nordic.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • smör
  • 4 morot
  • 600 g färskpotatis
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl vatten
  • 2 msk grönsaksbuljongpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 dl frysta ärtor
  • 1 citron
  • 1 dl dill, finhackad
  • 1 dl persilja, finhackad

Gör så här

  1. Hacka och stek lök och vitlöksklyftor i smör i en stor kastrull.
  2. Slanta morötter och skär färskpotatis i bitar. Lägg detta i kastrullen och häll på vispgrädde, vatten, grönsaksbuljongpulver och salt. Låt puttra 10-15 minuter under lock.
  3. Häll på frysta ärtor. När de är varma så ta av kastrullen från värmen och pressa i saften från en citron. Häll även i finhackad dill och finhackad persilja. Rör om och servera.
TIPS!
Jessicas vegomiddagar hur lätt som helst

Jessicas Vegomiddagar

Receptet är ur boken Jessicas Vegomiddagar -hur lätt som helst av Jessica Frej, Harper Collins Nordic.