Kalljästa frallor

koket.se
Kalljästa frallor
Foto: Tv4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Kalljästa frallor

8 ingredienser

ca 45 m + 12 h

Ernst Kirchsteigers recept på kalljästa frallor. Sätt en deg på kvällen, låt jäsa i kylen över natten och njut av nybakade frallor till frukost.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner frallor
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 2 msk olja
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • ca 7 dl vetemjöl
  • äggvita, till pensling
  • blandade frön, solrosfrön, linfrön och sesamfrön att strö över frallorna

Gör så här

  1. Blanda vattnet med oljan och jästen. Tillsätt salt, socker och vetemjöl, blanda allt tills det blir en fast deg.
  2. Dela degen i 12 delar och rulla till små frallor.
  3. Lägg ut frallorna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa i 15 minuter, ställ sedan in dem i kylskåp över natten.
  4. Pensla med ägg och strö över valfria frön.
  5. Grädda dem i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills bröden har blivit gyllenbruna.