Kalljästa frallor

1260 röster
ca 45 m + 12 h
12 frallor
Kalljästa frallor
Foto: Tv4

Ernst Kirschteigers recept på kalljästa frallor. Sätt en deg på kvällen, låt jäsa i kylen över natten och njut av nybakade frallor till frukost.

Visa mer
ca 45 m + 12 h
12 frallor

Du behöver

  • 3 dl vatten, ljummet
  • 2 msk olja
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • ca 7 dl vetemjöl
  • äggvita, till pensling
  • solrosfrön, linfrön och sesamfrön att strö över frallorna
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda vattnet med oljan och jästen. Tillsätt salt, socker och vetemjöl, blanda allt tills det blir en fast deg.
  2. Dela degen i 12 delar och rulla till små frallor.
  3. Lägg ut frallorna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa i 15 minuter, ställ sedan in dem i kylskåp över natten.
  4. Pensla med ägg och strö över valfria frön.
  5. Grädda dem i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills bröden har blivit gyllenbruna.

Laddar fler recept...