• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kalljästa frallor

Kalljästa frallor
Foto: Tv4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Kalljästa frallor

1550

5 steg att laga

8 ingredienser

ca 45 m + 12 h

Ernst Kirschteigers recept på kalljästa frallor. Sätt en deg på kvällen, låt jäsa i kylen över natten och njut av nybakade frallor till frukost.

Ingredienser

portioner12 frallor
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 2 msk olja
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • ca 7 dl vetemjöl
  • äggvita, till pensling
  • solrosfrön, linfrön och sesamfrön att strö över frallorna

Gör så här

  1. Blanda vattnet med oljan och jästen. Tillsätt salt, socker och vetemjöl, blanda allt tills det blir en fast deg.
  2. Dela degen i 12 delar och rulla till små frallor.
  3. Lägg ut frallorna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa i 15 minuter, ställ sedan in dem i kylskåp över natten.
  4. Pensla med ägg och strö över valfria frön.
  5. Grädda dem i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills bröden har blivit gyllenbruna.