Chokladkakor med vit chokladrippel
Chokladkakor med vit chokladrippel
9 ingredienser
Ernst snabba chokladsnittar toppade med solrosfrön och vit chokladrippel.
Ingredienser
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2 msk kakao
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g vit bakchoklad
- 1 dl solroskärnor
Gör så här
- Vispa smör riktigt poröst med socker och sirap. Använd gärna elvisp.
- Tillsätt vetemjöl blandat med kakao, vaniljsocker och bikarbonat.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Dela degen i två bitar och rulla ut till längder.
- Platta till längderna rejält på plåten och räffla dem med en gaffel.
- Strö över solrosfrön.
- Grädda i 175 grader i 15-18 minuter.
- Medan kakorna är i ugnen, gör ett vattenbad och smält den vita chokladen.
- När kakorna har svalnat lite kan du ringla över vit choklad.
- När chokladen har stelnat kan du skära kakorna lite på snedden.
- Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de har kallnat helt.